Menu

BIOGRAFIE

Melvin de Koning,

werd geboren op 23 Oktober 1988 in het zuid-hollandse Oud-Beijerland.
Op vijf jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste muzieklessen, op de blokfluit. Op zijn zevende stapte hij over naar slagwerk.

Na het behalen van alle ongestemd slagwerk diploma's, besloot hij auditie te doen voor het conservatorium in Tilburg. Hier werd hij aangenomen voor de vooropleiding. Tijdens dit lesjaar moesten er toetsen gemaakt worden waarbij melodieen van blad gezongen moesten worden. Hier haalde hij uitsluitend negens voor, en zo werd het idee geboren om 'voor de lol' op zangles te gaan.

Na 2 zanglessen, en een toevallige ontmoeting met Mieke Werger, die hem voorstelde eens een proefles te komen nemen, werd besloten om volledig op het zingen in te zetten. Dit resulteerde in de eerste single 'Ga met me mee' die in 2013 verscheen. Op deze single is tevens het liedje 'Lieve meid' te vinden.

In Oktober 2014 verscheen zijn tweede single 'Over en voorbij'. Een lekker uptempo nummer dat gelijk in het hoofd blijft hangen. Bijzonder aan dit lied is dat Melvin de volledige tekst zelf geschreven heeft, de muziek is gecomponeerd door Laurens van Wessel. Op de B-kant van deze single staat het lied 'Voor altijd bij je zijn'. Een echte meezinger, die de sfeer er goed in brengt. Als bonustrack is 'Toen ik je zag' van Hero op de single te vinden, echter in een compleet nieuw, verrassend jasje gestoken!

Zijn muzikale voorbeelden zijn Frans Bauer en Jan Smit. Het is dan ook niet vreemd dat de liedjes die Melvin zingt voornamelijk in dit genre zijn, al worden er ook regelmatig uitstapjes gemaakt naar andere nederlandse genres.